DK: „Árulást követett el az ellenzékkel szemben a miskolci polgármester”

Megosztás

Varju László alelnök beszélt arról, miért nem Veres Pált támogatják jövőre az önkormányzati választáson a borsodi megyeszékhelyen.

Mint arról mi is beszámoltunk, a napokban megszületett a megállapodás a Demokratikus Koalíció és az MSZP között a 2024-es választáson támogatandó polgármesterjelöltekről. A lista alapján a Budapesten és országszerte jelenleg pozícióban lévő közös városvezetők újraindítását fogják támogatni – beleértve Kazincbarcikán a 2006 óta a posztot betöltő Szitka Pétert.

Miskolc azonban feltűnő kivétel, hiszen míg 2019-ben a teljes ellenzéki összefogás Veres Pál mögé állt be, néhány hete a DK és az LMP bejelentette, hogy előbbi párt országgyűlési képviselőjét, Hegedűs Andreát fogják polgármesterjelöltként állítani. Az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd ellenben továbbra is kiáll Veres mellett, azaz a borsodi megyeszékhelyen nincs megállapodás a DK és a szocialisták között.

Erről is kérdezték Varju Lászlót az ATV Egyenes Beszéd címűsorában, ahol a DK alelnöke kifejtette, szerintük miért nem érdemel támogatást Veres Pál:

„Miskolcon a megítélésünk szerint a jelenlegi polgármester egy olyan árulást követett el az ellenzékkel szemben, hogy a Fidesszel való együttműködéssel az egyetemi alapítvány kuratóriumába bement, és ott építi a kapcsolatrendszerét.”

„Mi azt gondoljuk, hogy ez vállalhatatlan, és éppen ezért Hegedűs Andrea a Demokratikus Koalíció jelöltje, és bízom benne, hogy előbb-utóbb minden ellenzéki párt érezni fogja ezt az ellentmondást, és a DK jelöltjét fogjuk mindannyian támogatni.”

Varju hozzátette: bízik benne, hogy tárgyalásos vagy valamilyen más módszerrel sikerülhet még elérniük azt, hogy jövő júniusban egyetlen jelöltet indítson a Fidesz kihívójával szemben az ellenzék, és lehetőleg az a jelölt az övék legyen.

A beszélgetés Miskolcról szóló része az alábbi videóban tekinthető meg:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek